Plasma treatment


De voorbereiding van een oppervlak

Wilt u een plasma treatment laten uitvoeren? Dan heeft u in SINVACON uit Gavere uw ideale partner gevonden. Plasma technieken zijn uitermate geschikt voor een oppervlaktebehandeling van verschillende materialen. Door te kiezen voor een plasma surface treatment als oppervlaktetechniek, vermijdt u bij de behandeling van een oppervlakte het gebruik van oplosmiddelen om resten lijm, olie en vet te verwijderen. Voor het aanbrengen van een deklaag, lijm of een bedrukking moet het oppervlak van een materiaal een behandeling ondergaan. De meest gangbare voorbehandelingen zijn ontvetten, schuren, stralen, et cetera. Plasma surface treatment of plasma oppervlaktehandeling is minder bekend als voorbehandeling, maar kan in veel gevallen net de juiste oplossing bieden wanneer u deze als oppervlaktetechniek inzet. Een plasma behandeling is dus een zeer geschikt alternatief voor schuren voor het lijmen van een oppervlak.


Reiniging

Ultraschoon oppervlak

Het oppervlak is beter te bevochtigen

De schuif- en treksterkte wordt 2 tot 10 keer hoger

Een betere hechting bij verlijmen of coaten

Activatie

Het volledige oppervlak wordt actief om nieuwe bindingen te vormen

Verwijderen siliconen en olie van het oppervlak

Etsen

Het oppervlak wordt microscopisch ruwer

Het oppervlak wordt groter en beter te bevochtigen

Verschillende toepassingen op uw maat

Coating

Nieuwe specifieke oppervlakte eigenschappen

Hydrofiel

Hydrofoob

Hoe kunnen we hechting verbeteren met plasma treatment?

1

Reinigen en ontvetten

Het verwijderen van vet is de eerste stap die uitgevoerd moet worden. Er zijn verschillende manieren die in aanmerking komen:

- Reinigen met solventen, zuren of basen - dampontvetten - elektrolytisch ontvetten - ultrasoon reinigen
- Plasma reinigen

2

Chemische voorbehandeling

Een chemische voorbehandeling bestaat uit de volgende stappen:

- Ontvetten - spoelen - beitsen - spoelen
- Plasma oppervlaktebehandeling

3

Mechanische voorbehandeling

Het oppervlak wordt ontdaan van oxides en het oppervlak wordt opgeruwd door:

- Stralen - schuren - slijpen - borstelen
- Plasma microstralenOntdek de mogelijkheden voor plasma treatment?

Er zijn bijgevolg veel vormen van plasma surface treatment voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld een plasma behandeling voor het lijmen van een oppervlak. Deze technieken worden bovendien ingezet in heel wat sectoren, van de medische sector tot de auto-industrie. Bij SINVACON in Gavere vindt u altijd de juiste systemen voor uw plasma oppervlaktebehandeling, waaronder ook systemen voor atmosferisch plasma. U kunt deze zelf aanschaffen of tijdelijk huren voor bijvoorbeeld een plasmabehandeling voor het lijmen van een oppervlak. Ook is het mogelijk om processen en toepassingen, zoals oppervlaktetechniek, aan ons uit te besteden. Onze ervaren medewerkers beschikken over de nodige kennis en materialen om dit succesvol te realiseren. Wenst u meer informatie omtrent de mogelijkheden voor plasma surface treatments, plasma behandeling voor het lijmen van een oppervlak of een andere oppervlaktetechniek? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar +32(0)478 54 69 68, dan maken wij snel een afspraak voor een professionele oppervlaktebehandeling.

Provinciebaan 102, B-Gavere
BE 0502.711.309
+32 (0)478 54 69 68
pascalverheyen@sinvacon.be

SINVACON