Plasma etsen


Plasma kent veel toepassingen in de industrie waaronder het etsen of etching van materialen voor een optimaal resultaat. SINVACON te Gavere is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van grote en kleine systemen van plasmabehandelingen voor bedrijven. Deze systemen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voor verschillende toepassingen. Lees verder en ontdek meer over onze systemen voor reactief ion etsen of etching met plasma.

Vóór de behandeling

Oppervlak na behandeling

Wat is plasma etsen?

Plasma etsen, of plasma etching in het Engels, wordt gebruikt om het oppervlak van een bepaald materiaal microscopisch ruwer te maken. Het oppervlak wordt geëtst met een reactief procesgas. Materiaal wordt hiermee heel precies van het oppervlak weg gebombardeerd, omgezet in een gasfase en vervolgens via een vacuümpomp verwijderd. Hierdoor wordt het oppervlak groter en is het beter te bevochtigen.

Wat is reactief ion etsen?

Reactief ion etsen (RIE) levert een energetische en gerichte flux van reactieve ionen die het oppervlak bombarderen. Hierdoor kan heel nauwkeurig een vooraf gemarkeerd patroon worden weg geëtst. 

Verschillende systemen voor plasma etsen

Op al onze lagedruk plasmasystemen kan optioneel een RIE-electrode worden ingebouwd. Hierdoor verkrijgen we een lagekost labosysteem voor onderzoek naar halfgeleiders of organische elektronica. Mogelijke toepassingen hiervoor zijn:

- Behandeling van materialen zoals POM, PTFE, FEP, PFA (kunnen anders niet bedrukt of verlijmd worden);
- PTFE-componenten;
- Structuren aanbrengen in siliconen;
- Etsen van lichtbestendige laag (PCB).

Ets masker

Plasma behandeling etsen

Oppervlak na behandeling

Kies het beste systeem voor uw toepassing

Ontdek onze verschillende systemen voor plasma etching in het aanbod en vindt het systeem dat het beste is geschikt voor uw toepassing. Naast systemen voor etsen, vindt u hier namelijk ook systemen voor andere plasmabehandelingen van verschillende soorten materialen, zoals teflon of PDMS. U kunt deze voor een tijd huren om de technologie te evalueren of meteen uw eigen plasmasysteem aanschaffen. Wenst u meer informatie of advies omtrent uw keuze? Contacteer ons dan via het contactformulier of bel +32(0)478 54 69 68. We helpen u graag verder.

Provinciebaan 102, B-Gavere
BE 0502.711.309
+32 (0)478 54 69 68
pascalverheyen@sinvacon.be

SINVACON