Low pressure plasmasystemen

Cold low pressure plasma of lage druk plasma is uitermate geschikt voor het reinigen en activeren van een oppervlak van verschillende materialen. SINVACON, gevestigd in Gavere, is de toonaangevende leverancier van verschillende cold low pressure plasma- systemen voor verschillende toepassingen.

Hoe wordt cold low pressure plasma technologie toegepast?

Cold low pressure plasma is een kosteneffectieve en milieuvriendelijke techniek voor het bewerken van een oppervlak in polymeer, metaal, textiel of keramiek op microscopisch vlak. Terwijl atmosferisch plasma in de vorm van een plasmabeam wordt gebruikt om heel precies de delen van een oppervlak te behandelen, is koud lagedruk plasma juist geschikt voor grotere oppervlakten tegelijkertijd. Hierbij worden oppervlakten van bijvoorbeeld 3D-modellen in een gesloten vacuümkamer volledig met plasma behandeld.

Waarvoor wordt cold low pressure plasma gebruikt?

Deze oppervlaktebehandelingen met lagedruk plasma zijn uitermate geschikt om de oppervlaktespanning te verhogen of verlagen. Daarbij wordt de techniek vooral toegepast om verschillende materialen met elkaar te verlijmen of te verbinden en om oppervlakte-eigenschappen te wijzigen. Zo kan lagedruk plasma worden ingezet voor een precisiereiniging van vervuilde onderdelen, het voorbehandelen van oppervlakten voor hechting van PTFE of het coaten van kunststof onderdelen. Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

Ontdek onze lagedruk plasma systemen

Bij SINVACON vindt u een ruim aanbod aan cold low pressure plasma-systemen. Deze zijn van het toonaangevende Duitse merk Diener en verkrijgbaar in verschillende groottes, configuraties en met verschillende besturingen. Wilt u deze technologie eerst zelf evalueren of wilt u meteen een cold low pressure plasma-systeem aanschaffen? Dat is allebei mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Gebruik het contactformulier of bel +32(0)478 54 69 68.

Provinciebaan 102, B-Gavere
BE 0502.711.309
+32 (0)478 54 69 68
pascalverheyen@sinvacon.be

SINVACON