Teflon of PTFE coating

✓ Exclusieve distribiteur van Diener

✓ Microscopisch bewerken van oppervlaktes

✓ Specialist in plasma behandelingen

Teflon oftewel PTFE-coating is een anti-kleef-coating die in veel industrieën en sectoren wordt gebruikt bij productieprocessen. Deze wordt bijvoorbeeld veel toegepast bij apparatuur en materialen voor voedselbereiding, bijvoorbeeld pannen en bakplaten. Ook voor onder meer printplaten en reactorbekledingen wordt Teflon coating gebruikt. Voordat een Teflon coating wordt aangebracht, wordt het materiaal voorbehandeld met plasma, een bewezen technologie om de hechting van Teflon aan het materiaal aanzienlijk te verbeteren.

Wat is Teflon-coating en hoe werkt de plasmavoorbehandeling?

Teflon is de handelsnaam voor PTFE, is gebaseerd op de chemische verbinding polytetrafluoretheen en wordt vaak toegepast als coating. Deze coating wordt gebruikt voor producten in diverse andere industrieën, bijvoorbeeld in de farmaceutische en chemische industrie, maar ook voor horecabenodigdheden. De reden dat Teflon coating zo breed toepasbaar is, is dat polytetrafluoretheen bestand is tegen een hoge gradatie hitte en chemische stoffen. Wij bieden de mogelijkheid om met lagedruk plasmasystemen, oftewel met zuurstofplasma, oppervlakten voor te behandelen, zodat tijdens het proces van coating het PTFE beter aan het oppervlak hecht. Dit is een kostenefficiënte en milieuvriendelijke methode om de hechting van de coating aan materialen te versterken. In de fase van plasmapolymerisatie, waarbij de PTFE-coating wordt gemaakt, wordt een precursor in het plasma geïnjecteerd. Dit vormt uiteindelijk een polymeer dat vergelijkbaar is met PTFE.

Specialist in plasmabehandeling

SINVACON in Gavere is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van verschillende systemen van plasmabehandelingen voor bedrijven. Wij leveren plasmasystemen voor de behandeling van materialen zoals POM, PTFE, FEP, PFA. Ook kunt u verschillende processen aan ons uitbesteden. Dat geldt niet alleen voor plasmabehandeling met lage druk, maar ook voor oppervlaktereiniging door middel van atmosferisch plasma. Bent u geïnteresseerd in onze methoden voor voorbehandelingen met plasma voor het aanbrengen van PTFE en/of het proces van plasmapolymerisatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar +32(0)478 54 69 68

Provinciebaan 102, B-Gavere
BE 0502.711.309
+32 (0)478 54 69 68
pascalverheyen@sinvacon.be

SINVACON